Ajanmukaiset apteekkipalvelut Sysmässä

Yhteystietoihin

Monipuoliset apteekin palvelut tarpeidesi mukaan

Sysmän apteekki tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset apteekkipalvelut Sysmässä. Henkilökuntamme neuvoo sinua mielellään kaikissa lääkkeisiin sekä terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

 

Palveluihimme kuuluvat

 • apteekin peruspalvelut, kuten resepti- ja itsehoitolääkkeiden toimittaminen
 • reseptien uusiminen
 • lääkevalmistus
 • annosjakelu
 • lääkityksen tarkistus- ja arviointipalvelut
 • lääkkeiden kotiinkuljetus
 • lääkejätteen vastaanotto.

Sysmän apteekin noutolokero sijaitsee apteekin edessä K-Supermarket Suvituulen käytävällä sekä palvelupiste K-Market Lampisessa Kalkkisissa. Tutustu palveluihimme ja kysy rohkeasti lisää henkilökunnaltamme. Apteekkimme palvelut ovat sinua varten!

Reseptilääkkeet

Lääkeneuvonta on tärkeä osa työtämme. Henkilökuntamme neuvoo asiakkaita mielellään kaikissa lääkkeisiin liittyvissä asioissa turvallisen ja tehokkaan lääkehoidon toteutumiseksi. Palvelemme sinua yksilöllisesti ja aina luottamuksellisesti.

 

Hyödynnämme lääkitysten turvallisuuden ja lääkkeiden yhteensopivuuden varmistamisessa erilaisia tietokantoja. Kerromme myös aina, onko reseptilääke vaihdettavissa hinnaltaan edullisempaan vastaavaan valmisteeseen.

Itsehoito ja lääkkeet

Apteekkimme itsehoito-osastolta löydät laajan valikoiman hoitosuositusten mukaisia lääkkeitä. Henkilökuntamme opastaa oikean lääkkeen valinnassa ja neuvoo sen oikeasta käytöstä.

 

Itsehoitolääkkeiden lisäksi palveluvalintamme valikoimiin kuuluu muun muassa ensiaputarvikkeita, ihonhoitotuotteita, täydennysravintovalmisteita sekä lemmikeille tarkoitettuja tuotteita. Lisäksi kosmetiikkaosastoltamme löydät tuotteita useista eri laadukkaista ja testatuista apteekkikosmetiikan tuotesarjoista.

Reseptien uusiminen

Sähköisen reseptin uusiminen onnistuu apteekissa käynnin yhteydessä. Palvelu on apteekissamme maksuton. Reseptit voi halutessaan uusia myös terveysasemalla tai omakannassa.

 

Mikäli sairastat jotain pitkäaikaissairautta, muistathan käydä kerran vuodessa lääkärin vastaanotolla.

Lääkkeenvalmistus

Lääkkeenvalmistus on edelleen osa toimintaamme. Valmistamme lääkärin reseptillä määräämiä lääkkeitä ja tarvittaessa joitain itsehoitovalmisteita. Tuotteesta riippuen raaka-aineiden hankintaan ja lääkkeen valmistamiseen on hyvä varata aikaa, sillä siihen voi kulua aikaa tunnista muutamaan päivään.

Annosjakelu

Koneellisessa annosjakelupalvelussa asiakas saa lääkkeensä 2 viikon erissä kerta-annospusseihin pakattuna. Palveluun kuuluu myös asiakkaan kokonaislääkityksen tarkistus, joka tehdään yhteistyössä lääkärin kanssa.

 

Annosjakelupalvelun avulla pyritään parantamaan lääkehoidon turvallisuutta, edistämään lääkehoidon onnistumista ja säästämään lääkekuluissa. Säästöjä syntyy siitä, kun asiakas maksaa vain hänelle toimitetuista lääkkeistä, ei kokonaisista lääkepakkauksista, kuten tavallisesti. Lisäksi mahdollisten turhien lääkkeiden karsiminen vähentää asiakkaan lääkekuluja.

Lääkehoidon arviointipalvelut

Lääkitys huolia? Apteekki auttaa.

Lääkehoidon arviointipalvelun avulla saadaan arvio potilaan kokonaislääkityksestä. Palvelun tavoitteena on tukea lääkehoidon onnistumista ja parantaa lääkitysturvallisuutta varmistamalla, että potilaan käyttämät lääkkeet sopivat yhteen eikä lääkityksestä aiheudu ylimääräisiä haittavaikutuksia.

 

Sysmän apteekki tarjoaa sekä lääkehoidon arviointipalvelua (LHA) että laajempaa lääkehoidon kokonaisarviointipalvelua (LHKA). Arvion laatimiseen tarvitaan potilaan ajantasainen lääkelista, diagnoosit ja laboratorioarvot. Arvioinnissa keskeistä on myös haastattelu, joka tehdään potilaan tai mahdollisesti joko omaisen tai hoitajan kanssa.

 

Lääkehoidon arviointi soveltuu useita lääkkeitä käyttäville, jotka miettivät lääkkeiden käyttötarkoitusta, turvallisuutta ja lääkkeiden oikeita ottoajankohtia- ja tapoja.

 

Lääkehoidon arvioinnissa tarkistetaan

 • lääkkeiden yhteisvaikutukset
 • päällekkäiset lääkitykset
 • lääkkeiden oikeat ottoajankohdat ja ruokailun vaikutus lääkkeiden ottamiseen
 • mahdolliset haittavaikutukset
 • lääkkeiden soveltuvuus iäkkäille
 • lääkehoidon taloudellisuus.

Lääkkeiden kotiinkuljetuspalvelu

Asiakkaidemme toivomuksesta toimitamme lääkkeet tarvittaessa myös kotiinkuljetettuina.

 

Toivomme, että tilaukset tehdään toimitusta edeltävänä arkipäivänä klo 16 mennessä puhelimitse numeroon 03 876 370.

 

Kotiinkuljetuksen hinnat

 • 0–5 km etäisyys apteekilta: 6 euroa
 • 5–20 km etäisyys apteekilta: 12 euroa

(hinnat sis alv. 24 %).

 

Myös pidemmät kuljetusmatkat ovat mahdollisia – kysy lisää apteekista!

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai tarpeettomiksi jääneet lääkkeet ovat vaarallista jätettä (ent. ongelmajäte), jota ei saa laittaa kotitalousjätteen joukkoon tai viemäriin. Apteekit huolehtivat vanhentuneiden lääkkeiden hävityksestä, ja ne voi toimittaa veloituksetta mihin tahansa apteekkiin asianmukaista hävitystä varten. Meiltä löydät lääkejätteiden palautuspisteen heti oven suusta vasemmalta.

Palauta lääkejäte näin

Poista lääkkeistä pahviset ulkopakkaukset sekä reseptilääkkeistä kaikki nimi- ja ohjeliput. Voit tuoda lääkkeet apteekkiin alkuperäisissä purkeissaan tai läpipainoliuskoissaan, tai irrallisina tabletteina ja kapseleina.

 

Muita ohjeita lääkejätteiden palauttamiseen

 • Nestemäiset lääkkeet, pulverit, salvat, voiteet ja suihkeet palautetaan alkuperäisissä pakkauksissaan.
 • Jodipitoiset lääkkeet (esim. Betadine ja joditabletit) sekä sytostaatit eli solunsalpaajat (esim. syöpälääkkeet ja metotreksaatti) palautetaan apteekkiin alkuperäisissä pakkauksissaan muusta lääkejätteestä erillään.
 • Palauta elohopeakuumemittarit apteekkiin muusta lääkejätteestä erillään.
 • Neulat tulee pakata läpäisemättömään muovi- tai lasipurkkiin.
 • Näitä ei tarvitse tuoda apteekkiin: vitamiinit, perusvoiteet, kosmetiikka, hivenaine- ja luontaistuotevalmisteet ja sidetarpeet eivät ole vaarallista jätettä. Niitä ei tarvitse palauttaa apteekkiin, vaan ne voi lajitella sekajätteeksi.

Noutolokerikko

Etkö ehdi apteekille ennen sulkemisaikaa? Apteekista tilatut lääkkeet on mahdollista noutaa myös K-Supermarket Suvituulessa sijaitsevasta apteekin omasta noutolokerikosta kaupan aukioloaikoina. Kysy lisää puhelimitse soittamalla numeroon 03 876 370 tai 0400 460 890.

 

Palvelupiste

Itsehoitolääkkeet moneen pieneen vaivaan löydät myös apteekkimme palvelupisteestä K-Market Lampisessa (Siltatie 2, KALKKINEN). Palvelupiste on avoinna kaupan aukioloaikojen mukaisesti.

Ota yhteyttä -kuvake

Monipuoliset apteekkipalvelut Sysmässä. 

Yhteystietoihin